Luchtbehandeling

De ventilatie heeft tot doel de lucht in het pand te verversen d.m.v. een af- en toevoersysteem. Daarom wordt het ook wel luchtbehandeling genoemd. Tevens kan de temperatuur d.m.v. de ventilatie worden geregeld in veel gevallen. Dit kan eventueel per ruimte c.q. per afdeling apart gebeuren. De ventilatie kan zowel slechts op afvoer als op alleen toevoer worden geschakeld. In de definities van het bouwbesluit wordt onder mechanische ventilatie het volgende verstaan: een mechanisch ventilatiesysteem is een voorziening voor het mechanisch toevoeren en afvoeren van lucht voor het klimaat.

Ventilatie

Ventilatie is in elke woning belangrijk. Goed ventileren is nodig voor uw gezondheid. Toch gebeurt dit vaak onvoldoende. 1 op de 10 woningen bijvoorbeeld heeft schimmel en in veel huizen is binnen meer fijnstof aanwezig dan buiten. Ventilatie kan dus beter. Vroeger ging luchtverversing vanzelf, via naden en kieren. Maar in moderne kierdichte huizen en gebouwen gebeurt dat niet en is andere ventilatie nodig. Vuile lucht moet naar buiten en schone lucht moet aangevoerd worden. Schadelijke stoffen krijgen door goede ventilatie geen kans om zich op te hopen. Dus door ventilatie in een ruimte kunnen eventuele gezondheidsproblemen worden voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan afzuiging van de toiletruimte, badkamer en keuken. Maar ook afzuiging ten behoeve van (woon)kamers die niet constant belucht kunnen worden.

Meer weten?

Meer weten over luchtbehandeling? Wij geven graag advies over de verschillende manieren van luchtbehandeling en wat voor uw situatie het beste toepasbaar is. Neem daarvoor dan hier contact met ons op. Vrijblijvend natuurlijk. Wij komen graag naar u toe.