Luchtbehandeling

Een prettig en gezond werkklimaat bevordert mede de resultaten op de werkvloer. Daarom worden er ook steeds hogere eisen gesteld aan de luchtkwaliteit in gebouwen. Cool Clima biedt verschillende, praktische opties voor luchtbehandeling. Wij ontwikkelen op maat gemaakte oplossingen waarmee de luchtbehandeling doeltreffend wordt geregeld en zorgt voor een prettig binnenklimaat.

Ventilatie

Ventilatie is in elk gebouw en op elke werkplek belangrijk. Goed ventileren is nodig voor je gezondheid. Toch gebeurt dit vaak onvoldoende. 1 op de 10 woningen bijvoorbeeld heeft schimmel en in veel huizen is binnen meer fijnstof aanwezig dan buiten. Ventilatie kan dus beter. Vroeger ging luchtverversing vanzelf, via naden en kieren. Maar in moderne kierdichte huizen en gebouwen gebeurt dat niet en is andere ventilatie nodig. Vuile lucht moet naar buiten en schone lucht moet aangevoerd worden. Schadelijke stoffen krijgen door goede ventilatie geen kans om zich op te hopen. Dus door ventilatie in een ruimte kunnen eventuele gezondheidsproblemen worden voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan afzuiging van toiletruimtes en badkamers. Maar ook afzuiging ten behoeve van keukens in restaurants.

Warmte Terug Win (WTW)-units

Een WTW-unit is een ideaal ventilatie systeem welke toegepast kan worden in huizen, kantoren en bedrijfshallen. Een WTW-unit zorgt er voor dat de lucht continu ververst word zonder de temperatuur in het pand kwijt te raken. Dit scheelt aanzienlijk in de verwarmingskosten van een pand. Met een WTW installatie bent u gegarandeerd van een zeer energiezuinige oplossing voor luchtverversing!

Luchtbehandelingskasten

Cool Clima biedt zeer efficiënte luchtbehandelingskasten voor zowel kleinschalige als grootschalige ventilatietoepassingen voor het realiseren van een verse en gezonde luchtkwaliteit in elk gebouw.
Luchtbehandelingskasten zijn breed inzetbaar en worden meestal toegepast in grotere gebouwen om een ideaal klimaat te realiseren. Luchtbehandelingskasten hebben dezelfde werking als een WTW-unit, maar wordt meestal voorzien van koeling en verwarming om een gebouw op een ideale temperatuur te houden. Denk voor toepassingen aan o.a. sportcomplexen, zwembaden en bedrijfshallen.

Meer weten?

Meer weten over luchtbehandeling? Wij geven graag advies over de verschillende manieren van luchtbehandeling en wat voor uw situatie het beste toepasbaar is. Neem daarvoor dan hier contact met ons op. Vrijblijvend natuurlijk. Wij komen graag naar u toe.