Klimaattechniek

Een aangenaam binnenklimaat thuis en op het werk is belangrijk voor onze gezondheid en ons welbevinden. Maar ook voor werkprestaties van mensen. Cool Clima levert een belangrijke bijdrage aan het comfort in onder andere woningen, woongebouwen, kantoren, winkels, scholen en zorginstellingen.

Duurzame toekomstvisie

Klimaattechniek draait om meer dan comfort. Wist u dat ruim de helft van uw energienota bestaat uit kosten voor verwarming en warm water? Daarom helpen we u energie te besparen met duurzame oplossingen die minder of geen gas gebruiken, zoals HR-ketels, warmtepompen, zonnepanelen en zonneboilers.
In het adviseren van een oplossing kijken we verder dan de aanschafkosten van uw nieuwe installatie. We nemen de kosten en opbrengsten over de gehele gebruikstermijn in ogenschouw. Zo kunt er zeker van zijn dat u de beschikking krijgt over de meest rendabele oplossing op de lange termijn.

Airconditioning

Met een airconditioning kunt u in een handomdraai koelen op warme dagen en verwarmen in de koude winterdagen, zonder de CV aan te zetten. Slimme koppelingen met intelligente regelsystemen optimaliseren per ruimte de afstemming tussen vraag en aanbod van koeling, verwarming en ventilatie. Zo kan in elke ruimte in uw bedrijf een ideaal werkklimaat worden gecreëerd naar functie van die ruimte.
Grote keuze
Airconditioners zijn in diverse uitvoeringen leverbaar, afhankelijk van het gewenste doel. Cool Clima geeft u graag een deskundig advies voor de conditionering van uw werkruimten. Op basis van een nauwkeurige capaciteitsberekening in combinatie met de situatie en de wensen, geven wij een advies op maat voor het meest geschikte systeem.

Warmtepompen

Het toepassen van een warmtepomp voor de verwarming en de productie van warm water is de laatste tijd flink in opmars. De techniek is heel eenvoudig, je haalt warmte van buiten om de binnenruimten mee te verwarmen. Ook voor warmtepompen voor bedrijven (en woningen) bent u bij Cool Clima aan het juiste adres, voor zowel nieuwbouwprojecten als voor renovatie (vervanging van de installatie).
Er zijn diverse soorten warmtepompen waarmee op verschillende manieren warmte kan worden gewonnen. Door warmte uit de grond, warmte uit de buitenlucht of warmte uit grondwater te halen.
Met een warmtepomp kunnen ruimten in de winter worden verwarmd en in de zomer worden gekoeld. Ze hebben een hoog rendement. Dit betekent dat met lage verbruikskosten een optimaal binnenklimaat wordt bereikt.
Tevens kan het warm tapwater op een warmtepomp worden aangesloten zodat er geen gas gestookte CV ketel meer nodig is. EHS Monobloc 2016-22

Besparing energiekosten en subsidie
In de meeste nieuwbouw wijken worden al woningen gebouwd welke niet meer voorzien zijn van een gasaansluiting. In de Energieagenda van 10-2017 stuurt het kabinet aan op het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen (CO2). Hierin word ook vermeld dat in 2050 geen enkele woning in Nederland nog voorzien is van een gasaansluiting. Dit betekent dat er alternatieve oplossingen voor komen. Warmtepompen is er hier één van. Bovendien kun je bij aankoop van een warmtepomp subsidie krijgen en gaat je energierekening omlaag.

Meer weten?

Meer weten over warmtepompen? Wij geven graag advies wat voor uw situatie het beste toepasbaar is. Neem dan hier contact met ons op. Vrijblijvend natuurlijk. Wij komen graag naar u toe.